Avui volia treballar al server que tenim del sensefils des de casa per instal·lar el cacti per monitoritzar la xarxa. Clar, és una aplicació web i només tenim accés per SSH des de Internet. No ho faré amb el lynx si haig de veure gràfiques. El cas és que volia accedir al servidor web de la màquina des de casa. Els problemes: el router de l'ADSL només te mapejat el port 22/tcp cap al PC que fa de firewall i proxy WWW amb l'squid, la resta són tancats el servidor web està darrera del proxy a la DMZ Com ho veieu? ;)

Doncs gràcies als túnels SSH he pogut fer el que volia, i ara des de casa, atacant a localhost:81 realment estic veien el servidor www del sensefils :) El que s'ha de fer són un parell de túnels: un del meu PC cap al servidor proxy i un altre del proxy al servidor web. Al PC de casa:

(nexus-mobile)# ssh -L 81:localhost:81 -l marcos -N vflora.canetsensefils.net Al proxy: (proxy)# ssh -L 81:localhost:80 -l marcos -N canet.sensefils Amb això el que estem fent és que les peticions al port 81 s'enviin cap al port 81 del proxy, que a la vegada té un túnel que fa que les peticions fetes al port 81 s'enviin cap al port 80 (www) del servidor web. Al final ha estat fàcil oi? :)

Tagged as ... No tags found!

If you liked this post, you can donate using Bitcoin 12jVrWkk5S6x5hEizThZwgTx59KxaDdK4C