A continuació intentaré explicar com he muntat un sistema de correu al servidor de casa, que el que fa és: descarregar el correu dels diferents comptes (fetchmail) filtrar-ho (amb procmail i spamassassin) servir-ho via IMAP a la LAN (bincimap) disposar un webmail per accedir al correu des de qualsevol lloc (SquirrelMail)

Software triat fetchmail programa per excel.lència :) procmail també és el més famós i és amb el que tinc experiència bincimap mega-senzill de configurar. També podríem haver triat Courier-IMAP o dovecot. SquirrelMail un webmail que té de tot. I ho fa bé.

Instal.lant els paquets Com Gentoo mola molt, tirem d'emerge :) Primer instal·lem fetchmail i procmail. `

emerge fetchmail procmail

` Tot seguit hem de crear els fitxers de configuració pels programes que acabem d'instal.lar.

Configurant els paquets Per configurar quins comptes baixar: `

~/.fetchmailrc

set logfile /home/m4rk0z/.fetchmaillog

poll mail.tenak.net with proto IMAP user "user" password "secret" mda "/usr/bin/procmail -d %T" Podrem repetir la línia depoll...per cada compte de correu que volguem agafar. I ara, el fitxer de procmail amb les regles de filtrat:

~/.procmailrc

PMDIR=$HOME/.maildir/.procmail LOGFILE=$PMDIR/log

Important que existeixi!

MAILDIR=$HOME/.maildir/ LOGABSTRACT=no VERBOSE=on LOGABSTRACT=all FORMAIL=/usr/bin/formail NL=" "

Filtrem alguna cosa d'spam com a exemple

:0 ^Subject:.(credit|cash|money|debt|sex|sale|loan) $MAILDIR/INBOX.junk/

regla per defecte

:0 . $MAILDIR/INBOX/ Si voleu saber com funcionen les regles:man procmailex;) Per protegir aquests fitxers, que contenen dades sensibles, fem unchmod 600 .fetchmailrc && chmod 600 .procmailrc. Ara el servidor IMAP:

emerge bincimap

Ara editem el fitxer/etc/bincimap/bincimap.confi a la líneadepotcanviemMaildir++perIMAPdir. Si voleu, podeu canviar la localització del vostre directori de correu (jo ho tinc a~/.maildir). Ja hem acabat, fàcil oi? Per fer que engegui a l'inici:

ln -s /etc/bincimap/service/bincimap /service/bincimap

/etc/init.d/svscan restart

`

Ara ja podrieu comprovar tot el funcionament. Per tal de no 'cagar-la' feu la prova del fetchmail amb el flag -k per tal que no s'esborrin els missatges del servidor.

Per provar l'IMAP, haureu de fer un telnet localhost imap2 i veure que respon correctament a les vostres ordres. Si no podeu fer login ni executar comandes, mireu primer el fitxer del bincimap, que no tingueu prohibit l'accés sense SSL.

Si voleu tenir webmail (recomanat, crec jo): `

emerge squirrelmail

`

Amb squirrelmail ve un script en perl que permet la configuració de manera maca, així que poca cosa a explicar, simplement remarcar que heu de fer servir com a servidor el localhost i com a nom d'usuari i contrassenya, la vostra del sistema.

Quan comproveu que tot funciona bé, afegirem al crontab la comanda fetchmail per tal de que es vagi baixant els correus: $ crontab -e 5 * * * * fetchmail Canvieu el 5 pel nombre de minuts d'interval entre consulta i consulta ;)

Fins aquí la recepta d'avui, qualsevol cosa, uns comments.

Referències: http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-318594.html http://www.bincimap.org

Tagged as ... No tags found!

If you liked this post, you can donate using Bitcoin 12jVrWkk5S6x5hEizThZwgTx59KxaDdK4C